Opiskelijajäsenet ja Rakennusliiton jäsenyys

Koulun ohella tehdyistä palkkatöistä kannattaa maksaa jäsenmaksua!

Saat ensimmäisen maksun maksettuasi jo merkittävän lisäjäsenedun:  Voit yöpyä hotelleissa ympäri Suomea lähes pilkkahintaan.
Totta kai saat muutkin jäsenedut tämän lisäksi!

Lue lisää majoituseduista sekä muista jäseneduista Rakennusliiton sivuilla.

Kun liityt liityt liiton täysjäseneksi, liityt samalla Rakennusalan työttömyyskassan! Koulun ohella ja lomilla tehtävistä töistä kertyy normaalisti työttömyysturvan työssäoloehtoon tarvittavia työssäoloviikkoja. Kun työssäoloviikkoja on tarkastelujakson aikana kasassa 26 (n.6 kk), syntyy mahdollisuus saada työttömyyskassan kautta ansiopäivärahaa, jos opiskelun päättymisen jälkeen jää työttömäksi. Työssäoloehdon 28 kuukauden tarkastelujaksoa pidennetään sillä ajalla, jolloin henkilö opiskelee päätoimisesti, joten loma-aikoina tehdyt työt mahtuvat tavallisesti aina tarkastelujakson sisään.

Lue lisää työssäoloehdosta ja ansiosidonniaisesta päivärahasta Rakennuskassan sivulla.

Työttömyyskassan jäsenyyden aloittaminen opiskelijajäsenelle hoituu parhaiten eAsionnin kautta tai alla olevalla lomakkeella. Voit myös ilmoittaa siitä aluetoimistoosi tai soittaa jäsenpalveluumme 020 690 231.

Jäsenmaksu opiskelijajäsenelle on 1,49% Maksat siis saadusta palkasta 1,49% jäsenmaksua, millä kerrytät työssäoloehtoa. Jäsenmaksua ei tarvitse maksaa esimerkiksi opinto- tai asumistuesta. 

MUISTATHAN ILMOITTAA JÄSENMAKSUJEN MAKSAMISESTA ENNEN KUN TYÖSUHTEESI ALKAA!

  • Esim. Talonrakentaja tai rakennusmies
  • Lähettämällä lomakkeen tiedot, annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn Rakennusliiton tietosuojaselosteen mukaisesti.